کانکس فلزی آهن نت

همانگونه که در پیش گفتار نیز به آن اشاره گردید برای ساخت کانکس از مواد و مصالح مختلفی استفاده می شود که گاها این سازه ها را بر اساس آن نام گذاری می کنند. کانکس فلزی یا نوع چوبی نمونه های بارزی از این گونه نام گذاری ها می باشد. البته این بدان معنا نیست که تمامی مصالح کانکس فلزی را آهن آلات و ورق های فلزی تشکیل داده؛ چرا که قطعا عایق بندی و دیوار پوش های پی وی سی و تخته کف نیز در آن وجود دارند اما از نظر ظاهری ما شاهد یک سازه با استراکچر و نمای فلزی خواهیم بود.در ادامه مختصری از کاربردهای این سازه قابل مشاهده می باشد.


کانکس بدنه فلزی

کانکس ها از متریال متفاوتی ساخته می شوند و هر کدام دارای ویژگی های منحصر به فردی است که البته  آن  را از انواع دیگر متمایز می نماید. اما بیشتر متریال یک کانکس از فلز ساخته می شود. ممکن است که بدنه یک کانکس از ساندویچ پانل ساخته شده باشد. اما در ساخت ساندویچ پانل نیز از فلز استفاده شده است. بنابراین هر کانکس اصولا از بدنه فلزی ساخته شده است. اما در ساخت درب و پنجره آن می توان از متریال های دیگر نیز استفاده نمود.


ساخت کانکس فلزی

استراکچر این نوع سازه که تشکیل شده از شاسی و اسکلت از نوع فلزی بوده که شاسی را تیر آهن در مقاطع مختلف بسته به ابعاد و بار سازه و همچنین اسکلت آن را پروفیل های آهنی در مقاطع 40*40 و 40*80 تشکیل می دهند. بطور عمومی این اسکلت ها و اعضای فرعی از طریق جوش الکتریکی به یکدیگر متصل و مابقی بخش های کانکس فلزی از طریق پیچ یا پرچ به این اسکلت متصل می شوند.بدنه خارجی کانکس فلزی از ورق مبارکه با ضخامت های مختلف که معمولا کمترین آنها 30% میلیمتر بوده پوشیده می شود ، سپس عایق جداره ها از داخل نصب که آن نیز ممکن است از پلاستوفوم ، پشم سنگ یا پلی اورتان باشد کار گذاشته و در نهایت نیز دیوار پوش های داخلی نصب می گردند.مابقی مطعلقات مانند کف پوش، درب و پنجره، سیستم برق کشی و روشنایی نیز در انتها نصب و سازه آماده استفاده می باشد.


کاربرد کانکس فلزی

تقریبا می توان گفت هرگونه سازه ای با هر نوع کاربری چه از نوع کیوسک های کوچک نگهبانی تا سازه های بزرگ مانند ویلای پیش ساخته را می توان توسط کانکس فلزی اجرا نمود اما بیشترین کاربرد آن در نوع های صنعتی و کارگاهی بوده چرا که نسبت به دیگر روش های پیش ساختگی و با توجه به نوع مصالح می توان این گونه بیان نمود که کانکس فلزی دارای ظاهری ساده تر و صنعتی تر بوده و از این رو بیشتر در پروژه های عمرانی به چشم می خورد.البته همیشه روال به این گونه نبوده و خود کانکس فلزی دارای طرح های متفاوتی است که برخی از آنها در دسته سازه های لوکس قرار دارند که از میان آنها نوع های سایدینگ یا طرح کلبه بیشتر شناخته شده می باشد.


مزایای کانکس فلزی

می توان مزایا و دلایل استفاده از کانکس فلزی را در چند سطر بصورت خلاصه بیان نمود که مهمترین آنها عبارتند از سرعت ساخت به دلیل سادگی ، هزینه های کم تر نسبت به سازه های لوکس ، در دسترس بودن مصالح جهت تعمیر ، تغییر بازسازی یا تعویض قطعات و تغییر کاربری آن جهت هماهنگی با انواع نیاز ها در محل استفاده. همچنین خرید و فروش راحت و خرید فروش کانکس فلزی به صورت نو و دست دوم نیز از جمله دلایل استفاده و استقبال مصرف کنندگان سازه های پیش ساخته از این سازه می باشد.


آیا کانکس بدنه فلزی برای سکونت مناسب هستند؟

با توجه به این که بدنه اکثر کانکس ها از فلز ساخته شده است می توان به این نتیجه رسید که کانکس بدنه فلزی برای سکونت مناسب است. اما باید قبل از سکونت در آن  از داخل آن را عایق بندی نمود.  البته اگر از ساندویچ پانل برای ساخت کانکس استفاده شده باشد. به علت نوع ساخت این سازه  پیش ساخته خود پانل ها از قبل در کارخانه عایق بندی شده و فقط بر روی یکدیگر نصب می شوند. اما در صورتی که کانکس از جنس ورق اکسین و یا سایدینگ باشد. بعد از ساخت اسکلت این کانکس های بدنه فلزی بر روی این اسکلت ورق های فولادی سایدیدنگ و یا ورق های گالوانیزه نصب می شود. بعد از نصب این ورق های فولادی از بیرون کانکس از داخل کار عایق بندی به صورت دستی انجام می گیرد.